IFA-BERLIN-2024

Groupe Frio, stadig mer tilkoblet på IFA i Berlin, avdekker sine nyeste kreasjoner innen vinskap

Arnage – 30. august 2024 – Tilstede på IFA (stand nr. 201, Hall 6.1), viser Groupe Frio, den europeiske lederen innen vinskap, frem sine nyeste innovasjoner under merkene La Sommelière, Climadiff, Avintage, Avintage Sur Mesure og Temptech. Disse modellene, med banebrytende teknologi, vil glede vinentusiaster.

Avintage Sur Mesure: Skaper av skreddersydde vinskap

I nesten 30 år har Avintage Sur Mesure, tidligere kjent som Provintech, tilbudt sin eksepsjonelle ekspertise til de mest kjente navnene innen restaurant- og designbransjen, og leverer skreddersydde vinskap. Som et resultat av Avintage Sur Mesures teamers nysgjerrighet og samarbeid med kundene, designer, studerer, bygger, monterer og installerer merkets håndverkere unike kreasjoner, resultatet av måneder med refleksjon og omhyggelig håndverk. Hver del er laget med håndverksmessig presisjon, et resultat av nitid arbeid og en dyp lidenskap for vinens kunst. Disse kreasjonene er unike og nummererte, som ekte kunstverk. For første gang viser Groupe Frio frem en av sine kreasjoner på IFA-messen.

Avintage: Den tilkoblede innebygde, atmosfæreskaperen

PLATINUM & UNDER COUNTER 88 CM RANGE: Dine viner i rampelyset

Merket AVINTAGE lanserer to serier av vinskap med fjernkontroll. Temperatur, belysning, alarmer – alle innstillinger på vinskapet kan justeres eksternt for å holde øye med dine beste årganger, takket være kompatibiliteten med Vinotag®-appen.

De innebygde vinskapene i PLATINUM-serien er utstyrt med intern ventilasjon og pantografhengsler, og møter dermed perfekt forventningene til kjøkkenfagfolk. Installasjonen er forenklet, da topp- og bunnventilasjon i kolonnene ikke lenger er nødvendig. AVINTAGE introduserer også to nye vinskapstørrelser som er unike på markedet. Den første er spesifikt designet for å passe under benkeplaten og justeres perfekt med underskapenes dører. Den andre vil justere seg sømløst med en kolonne utstyrt med en 60 cm ovn og en 38 cm mikrobølgeovn. Disse vinskapene, integrert i kjøkkenet, har justerbar belysning for å fremheve dine viner etter dine preferanser. Med fjernstyringsfunksjon kan belysningsfargen justeres via Vinotag®-appen mellom varmt hvitt, kaldt hvitt eller ravfarget. Den tilpassbare belysningen fremhever de fineste etikettene og gir kjøkkenet en unik, særpreget dekorasjon.

De innebygde vinskapene i PLATINUM-serien er også utstyrt med hyller som fremhever etikettene, og holder merkevarens DNA ved å fremheve vinskapene på kjøkkenet og deres verdifulle flasker.

Med PLATINUM-vinskapene tilbyr AVINTAGE et rikt utvalg som oppsummerer det beste innen vinoppbevaring. Avanserte designutstyr, optimal presentasjon av etiketter, alt med intelligent tilkobling for administrasjon og drift av skapet.

Maks anbefalt pris: Fra 1.199 € inkl. MVA

Salgssteder: Spesialforhandlere innen kjøkken

GALLERY: Forvandle atmosfæren i hjemmet ditt

På den innebygde siden (både for innebygging og frittstående installasjon) avdekker Avintage sin nyeste modell, Gallery, et vinskap med to temperatursoner og justerbar belysningsintensitet og -farge: rav, kald hvit, varm hvit. Gallery-skapet fremhever opptil 131 flasker, elegant plassert på teleskophyller i sideposisjon. Designet med to uavhengige rom, kan det oppbevare og temperere rødvin, hvitvin og musserende vin.

Avintage-DNA-et uttrykkes med kraft, ettersom vinen ikke bare oppbevares, men også vises. Flaskene er estetisk plassert for å fremheve etikettene. Synlig gjennom en UV-behandlet, herdet glassdør, forblir vinen trygg mens et Low-E-glassfilter beskytter flaskene mot UV-stråler og reduserer varme- og kuldeutvekslinger mellom skapets indre og dets ytre miljø, noe som gir betydelige energibesparelser.

Maks anbefalt pris: 2.290 € inkl. MVA

Salgssteder: Spesialforhandlere og kjøkkenforhandlere

Frigelux: Utvider sitt sortiment med nye innebygde og frittstående modeller

Frigelux, et anerkjent merke innen husholdnings- og profesjonell kjøling, kunngjør stolt lanseringen av sin nye innebygde serie. Denne eksklusive linjen inkluderer seks innebygde modeller, som tilbyr kapasiteter fra 205 til 300 liter, som dekker de ulike behovene til forbrukerne. I tillegg introduserer Frigelux to etterlengtede modeller for kjøkkendesignere: et Multi-dørs kjøleskap og en French-door-modell med en dybde på under 60 cm. Denne serien utmerker seg ved integrasjonen av No Frost-teknologi, som sikrer optimal ytelse og enkel vedlikehold for maksimal brukskomfort.

Maks anbefalt pris: Fra 529 € inkl. MVA

Salgssteder: Spesialforhandlere og www.frigelux.fr

La Sommelière: Innovasjon og profesjonelt utstyr

ECELLAR: Fransk tilkobling

Tilbake på standen er ECELLAR-teknologien, de eneste virkelig tilkoblede vinskapene i verden, produsert i Frankrike, som tilbyr autentiske modningsløsninger med automatisert vinregisterstyring, takket være et partnerskap med Vivino®. Vinner av «Grand Prix de l’Innovation 2022» på Foire de Paris for sin 185-flaskemodell, er ECELLAR tilgjengelig i frittstående versjoner for 149 eller 185 flasker, samt en innebygd versjon for 149 flasker. Utstyrt med 11 eller 14 intelligente hyller, avhengig av modellen, oppdager den automatisk flaskene som legges til eller fjernes.

Tilkoblet til Vinotag®-appen, lar disse hyllene deg spore vinbeholdningen i sanntid, finne hver flaske nøyaktig, identifisere tilgjengelige plasser, motta varsler om toppmodningsdatoer, overvåke lagernivåer og få anbefalinger for optimal plassering for perfekt modning, takket være ESommelier®-teknologien. Som modningsskap reproduserer ECELLAR-vinskapene forholdene i en naturlig vinkjeller, med et antivibrasjonssystem og et digitalt termometer.

Maks anbefalt pris: Fra 3.490 € inkl. MVA

Salgssteder: Spesialforhandlere og www.lasommeliere.com

ELYSEE: Vinlisten for profesjonelle

La Sommelière, den ubestridte lederen innen restaurantutstyr i Frankrike, med en tilstedeværelse i over 50 % av etablissementene, kunngjør lanseringen av sitt nye profesjonelle innebygde vinskap, ELYSEE. Designet for å møte behovene til restaurantdrivere, har dette innovative vinskapet et fullt modulært interiør, som gir maksimal fleksibilitet for lagring og elegant presentasjon av vin. Vinene er vakkert utstilt horisontalt, noe som gjør det enkelt å lese etikettene og forbedrer synligheten til vinlisten. Utsilt vin blir et dekorativt element i seg selv. Med to uavhengige temperatursystemer, sikret med lås, kan forskjellige typer vin lagres under optimale forhold. I tillegg til sin tekniske ytelse er dette vinskapet et dekorativt ess, enten installert som et sentralt element eller på veggen, designet for å fremheve bedriften og vinlisten, oppmuntre til smaking og skape en unik opplevelse for gjestene.

Maks anbefalt pris: 5.990 € inkl. MVA

Salgssteder: Spesialforhandlere og www.lasommeliere.com

Temptech: Løsninger for kjøkkendesignere

SKX6080DRB

Ettersom høyere kjøkkenmoduler blir stadig vanligere, svarer Temptech med et vinskap som passer perfekt inn i kjøkken med 800 mm høye dører, som de fra IKEA og KVIK. Den håndtaksløse døren, kjent fra OSLO-serien, sammen med det skråstilte kontrollpanelet og sidelyset, gjør SKX6080DRB til et sterkt element i ethvert kjøkken. Den økte avstanden mellom hyllene gjør det enklere å oppbevare forskjellige typer og former av flasker, ikke bare standard Bordeaux-formatet.

Utstyrt med en døralarm, har skapet også en kobberfordamper, en førsteklasses kompressor, et kullfilter og en UV-behandlet glassdør, som er kjennetegnene for Temptechs suksess i de nordiske landene.

SKX6070DKF

Noen ganger ønsker du å vise frem vinsamlingen din mens du sørger for at vinskapet smelter inn i kjøkkenet. Det nye Temptech SKX6070DKF-skapet tillater installasjon av en kjøkkenfront, med et spesifikt utskjæringsfelt for å eksponere glassdelen av skapet. Denne typen dør sikrer perfekt integrering av apparatet med resten av kjøkkenet. Sidelys i tre farger – kald hvit, varm hvit og rav – sammen med push-to-open-funksjonen, sørger for at det passer inn i ethvert kjøkken, uansett fargepalett, selv kjøkken uten håndtak. Teknisk sett har skapet Wi-Fi-tilkobling og kan styres via Vinotag®-appen. Med en energiklasse E skiller det seg ut når det gjelder effektivitet.

Alle referanser er kompatible med Vinotag®-appen, utviklet av Groupe Frio.

Appen er gratis tilgjengelig på Apple Store og Android.

Om Groupe FRIO:

En europeisk leder og en nøkkelaktør på det globale markedet for vinskap, tilbyr Groupe Frio både profesjonelle og private vinelskere vinskap og tilbehør, basert på ekspertisen til sine ledende merker: La Sommelière, Climadiff, Avintage, Avintage Sur Mesure og TempTech. Som partner med ledende nasjonale og internasjonale forhandlere og kjøkkendesignere eksporterer gruppen til over 80 land. Basert i Arnage, Frankrike (nær Le Mans), sysselsatte Groupe Frio ved slutten av 2023, med integreringen av Temptech, rundt 100 ansatte globalt og oppnådde en omsetning på 75 millioner euro.

Presseansvarlige:

Comm’on Agency – julie@commonagency.fr – +33 6 33 85 96 83 – chloe@commonagency.fr – +33 6 89 14 96 94